I&S1. De afdeling Interceptie en Sensing van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Deze afdeling fungeert als loket voor de regiokorpsen in Nederland en zorgt ervoor dat de getapte informatie uit telefoontaps bij het juiste korps terechtkomt. Voorheen was dit de Unit Landelijke Interceptie. 2. Afdeling Intake & Service.
IACInformatie- en adviescentrum.
IBISIntegrated Balistic Identification System: een database die sporen op patroonhulzen uit vuurwapens razendsnel vergelijkt met eerder gevonden sporen uit onder andere Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland en Spanje. Dit systeem staat bij het NFI en bij de FO-stations in Arnhem, Tilburg, Krimpen a/d IJssel, Voorburg en Amsterdam.
IBNInbeslagname (goederen).
IBTIntegrale Beroepsvaardigheids Training: periodieke opleiding en training voor politiemensen, theoretisch én praktisch.
ICCInformatie- en Coordinatiecentrum Nationale Politie Driebergen.
ICOVInfobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen, een samenwerkingsverband van verschillende overheidsorganisaties en toezichthouders. iCOV helpt deze partners door middel van datagedreven rapportages bij de bestrijding van onder meer witwassen, belastingontduiking en fraude.
ICREen oude regel bij de opsporing: informeren, concluderen, reageren.
ICTInformatie- en Communicatietechnologie.
ICTRAInformatie- en Communicatietechnologie Regie en Architectuur.
IFORAInformatie ongevallen- en rampenbestrijding
IFSIndependent Forensic Services
IFTInterregionaal Fraudeteam
IGO / IGPInformatiegestuurde opsporing: het op basis van actuele en betrouwbare informatie en analyses aansturen van politieonderzoek.
IGVInformatiegestuurde Veiligheidszorg.
IKDBBInformatieknooppunt Domein Bewaken en Beveiligen van de politie
IKPInformatie knooppunt Nationale Politie Driebergen.
ILDIntelligence Led Policing
ILMInterim landelijk mobilofoonnet
ILT-IODDe Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) is de bijzondere opsporingsdienst van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ILT-IOD voert strafrechtelijke opsporingsonderzoeken uit en richt zich daarbij vooral op zware georganiseerde criminaliteit, vaak met internationale (financiële) constructies en handelsstromen, waarbij zonder ingrijpen van de overheid onherstelbare schade ontstaat aan mens, milieu en maatschappij.
De ILT-IOD legt de prioriteit in strafrechtelijke onderzoeken bij illegale grensoverschrijdende afvalstromen (EVOA); malafide praktijken en crimineel gedrag in de transportsector; ernstige bodemvervuiling; illegale handel in gevaarlijke stoffen en integriteitsvraagstukken bij woningcorporaties.
IMTInterregionaal Milieuteam
INDDe Immigratie- en Naturalisatiedienst is het onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid dat zorg draagt voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. De IND beoordeelt alle aanvragen van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden.
IOOVInspectie Openbare Orde en Veiligheid
IPOLIntelligence Lead Policing
IPSInternationale politiesamenwerking.
IRCInternationaal Rechtshulpcentrum, voor politie én justitie het aanspreekpunt op het gebied van internationale rechtshulp. Binnen de Europese Unie wordt een verzoek vaak rechtstreeks vanuit het Openbaar Ministerie (arrondissementsparket), de rechtbank of de recherche naar het betreffende IRC verzonden. In totaal zijn er 10 regionale IRCs, een landelijk IRC (LIRC) en een IRC Functioneel Parket (IRC FP).
IRDInformatierapport dreiging
IRTIRT Interregionaal rechercheteam
ISDInrichting Stelselmatige Daders: een maatregel op basis waarvan stelselmatige daders die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken in een inrichting geplaatst kunnen worden die specifiek voor hen bestemd is. Deze maatregel geldt voor een periode van maximaal twee jaar.
IStInspectie voor de Sanctietoepassing
ISZW-DODe Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Directie Opsporing (ISZW-DO) valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
IVMIntegrale Veiligheidsmonitor