Skip to content
Skip to content
  1. Home
  2. /
  3. Leesclubs

Eerdere boekpublicaties:

Cover SchaduwkantDucttape

Kort verhaal, fictie

(…) “In december 2015 is mijn eerste korte verhaal gepubliceerd. Ducttape is een op zichzelf staande voorstudie voor Onder verdenking, het eerste deel van Severyn & Govaert.” (…)

Eric Oosthoek in Podium.

Ducttape is eind 2015 uitgekomen in de bundel Schaduwkant, uitgegeven bij Uitgeverij LetterRijn, Leidschendam.

2015, ISBN 978-94-918752-2-9.

Een fragment uit Onder verdenking is verschenen in het on-line-tijdschrift Editio Magazine van 26 mei 2016 in de rubriek Podium.

Meer weten over hoe een ducttape een dader kan ontmaskeren? Ga naar dit artikel van het NFI.Basisboek Televisie makenBasisboek Televisie maken

Vakliteratuur, non-fictie

1990, ISBN 9001 666361, co-auteur deel 1: Ab Revoort.

Uitgeverij Wolters-Noordhoff, Groningen

Eerste Nederlandstalige handboek op het gebied van televisieregie in het algemeen en dramaregie in het bijzonder, inclusief 2500 begrippen uit het vakjargon verklaard.

2005, ISBN 9001 66637, tweede herziene druk, zevende oplage.

“Een absolute must voor iedereen die houdt van het medium televisie”. Aad van den Heuvel

“Dit boek behandelt de kunst van het televisie maken zo goed en grondig dat ik het iedereen zou willen aanraden, niet alleen aan de beginnende televisiemaker, maar misschien nog meer aan de gevorderden”. Jan Keja.

Door de jaren heen zijn van Basisboek televisie maken meer dan 10.000 exemplaren verkocht.


Uitnodiging boekpresentatie Basisboek televisie maken - 1990


Cover Oog in OogOog in oog

Monologen, fictie

Eli Asser, Walter van den Broeck, Mia Meijer, Guido van Meir, Peter van Straaten, Rudy Geldhof, Jan Matterne, Ischa Meijer, Louis Verbeeck, Eddy Asselbergs en Carel Donck

1991, ISBN 90-6403-238-6, eindredactie Eric Oosthoek

International Film & Theatre Books, Amsterdam


leeg

Leesclubs

Ben je organisator of lid van een leesclub? Organiseer een avond met de schrijver! Ook krijgen boekenclubs korting als ze meer dan 10 exemplaren van een titel bestellen.

Ontvang 5% korting

Bestelt jouw leesclub 10 of meer exemplaren van een paperback, e-boek of luisterboek met dezelfde titel? Dan ontvang je 5% korting op de hele bestelling. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en bekijk alvast alle boeken van Severyn & Govaert.

Hoe gaat een factionschrijver te werk?

Een avond met Eric Oosthoek, schrijver van Severyn & Govaert, een negendelige reeks misdaadromans over het werk van politie en justitie, gebaseerd op waargebeurde zaken. Oosthoek besteedt veel tijd en aandacht aan zijn research en reisde daarvoor tot nu toe naar landen als Marokko en Roemenië. Hij was waarnemer bij verschillende langdurige rechercheonderzoeken en kent de opsporingspraktijk in Nederland van binnenuit. De inhoud van zijn boeken blijft iedere keer weer actueel door weerkerend contact met recherchespecialisten van de Nationale Politie en meerdere senior-officieren van justitie, ondermeer van het Team Ondermijning bij het Arrondissementsparket Amsterdam van het Openbaar Ministerie.
Oosthoek spreekt met betrokkenen, met slachtoffers en waar mogelijk met verdachten en/of daders. Het vermengen van waargebeurde feiten met fictie én de anonimisering daarvan maakt hem een van de weinige schrijvers van misdaadfaction in het Nederlandse taalgebied.

What’s in it voor een leesclub of een sessie in een bibliotheek?

Oosthoek vertelt graag over zijn verleden als dramaregisseur-scenarioschrijver en zijn huidige werkpraktijk als factionschrijver. Hij geeft een beeld van het ontstaansproces van zijn boeken, de in en outs van zijn research en het uiteindelijk schrijfproces en illustreert dat met voorleesfragmenten. Luister naar de verhalen over zijn werk en zijn leven!

PraktischDe cover van deel 4: Levend verkocht

Uiteraard is er tijdens én na afloop van de sessie gelegenheid tot het stellen van vragen. Zijn boeken zijn na afloop – meestal met korting – te koop, signeren is mogelijk.
Oosthoek vraagt geen honorarium, maar wel een vergoeding van de OV-reiskosten en, indien noodzakelijk, een hotelovernachting.